panelarrow

Sweden Truck Meet

För lastbilsentusiaster

Därför är extraljus på lastbilar bra

När det är mörkt ute kan du upptäcka hinder på vägen snabbare om fordonet du kör har extraljus. Extraljus är det allra bästa sättet att förstärka fordonets helljus. Att yrkesfordon har extraljus kan vara bra för att underlätta körningen och minska risken för olyckor.

Lastbilar och många andra yrkesbilar har stor fördel av att ha extraljus monterade. Föraren ser betydligt bättre med extraljus när det är mörkt ute. Dessutom blir andra trafikanter uppmärksammade på att det kommer en lastbil när de har ett starkt sken. En lastbil är större än en personbil och behöver därför större eller fler extraljus för att kunna se riktigt bra. Om du är intresserad av att utrusta din lastbil eller arbetsbil med extraljus ska du kolla in extraljuskungen.se/extraljus/ som säljer det bästa extraljusen på marknaden. Med deras extraljus kommer du att köra säkert i trafiken. De har ett flertal modeller att välja mellan.

Välj extraljus som har den senaste tekniken

Att välja extraljus i Xenon eller LED som är den senaste ljustekniken är bra om du vill att lyktorna ska sprida ljuset längre och bredare vilket gör att du kan upptäcka faror på vägen i god tid. Du har större chans att upptäcka exempelvis ett djur som står på vägen eller som kommer utrusande ur skogen om du fordonet du kör kan lysa upp bra framför dig. En annan bra anledning till att investera i extraljus är att du inte blir lika trött när det är ljusare framför ögonen.

Fördelar med Xenon eller LED extraljus:

  • Sprider ljuset längre och bredare
  • Hög ljusstyrka
  • Låg strömförbrukning
  • Hög tålighet
  • Lång livslängd
  • Avger mindre värme
  • Snygg montering

Förbättrar arbetsförhållandena

Att använda LED eller Xenon extraljus ger en bra belysning till viktiga yrkesbilar som lastbilar traktorer och bärgningsbilar. Att ha extraljus som lyser upp ett större område kan underlätta arbetet för föraren avsevärt. Ljusbilden som du får på ett fordon bestäms utifrån vilken utformning reflektorerna har. Hur långt och brett ljuset lyser kan alltså variera beroende på vilka lyktor du väljer. Att ha extraljus monterade på personbilar är också bra om du ska köra mycket i mörkret.