panelarrow

Sweden Truck Meet

För lastbilsentusiaster

Därför ska du köpa bil hos bilhandlare

När du står inför beslutet att köpa en ny bil är det ofrånkomligt att du funderar över vad som egentligen är klokast. Ska du köpa din bil av en bilhandlare eller en privatperson? Här kan du läsa mer om fördelarna med att köpa din bil av en bilhandlare samt vad som kan vara bra att veta i samband med köpet.

Trots att det finns en hel del seriösa bilhandlare runt om i landet är det många svenskar som väljer att köpa bil av privatpersoner. När du väljer att köpa din bil privat finns det viktiga skillnader som du måste känna till. Kanske är priset lockande eftersom det ofta är betydligt billigare att köpa en begagnad bil privat än hos en bilhandlare. Det kan också kännas tryggt att kunna prata med säljaren direkt. Den största nackdelen är att du står helt utan skydd om något visar sig vara fel med bilen i efterhand. Om du istället väljer att köpa din bil av en seriös bilhandlare som Bilweb.se gäller köplagen och du får ett betydligt bättre rättsligt skydd.

“Du har alltid rätt att klaga på fel i tre år när du köper av en bilhandlare”. Läs mer här.

Fördelar med att köpa bil på Bilweb.se

Det viktigaste att komma ihåg är att Konsumentköplagen inte gäller om du köper din bil privat. Då måste du istället själv tillsammans med säljaren komma överens om ett skriftligt köpekontrakt. De största fördelarna med att köpa bil av en seriös bilhandlare är:

• Konsumentköplagen skyddar dig som köpare
• Lättare att lösa finansiering av bilköpet
• Seriös dokumentation

Hos Bilweb.se är alla fordon som säljs garanterat testade. Både testprotokoll och varudeklaration medföljer vid köpet. Här behöver du inte oroa dig för sämre rättsligt skydd i samband med bilköpet.